Blog MJ: Holiday treatments

Met verbazing lees ik op social media de salons die vanwege vakantie gesloten zijn en leveranciers die acties hebben met het oog op de stille periode. Ik kan mij daar niets bij voorstellen. Al vanaf de start van mijn salon is de zomer de belangrijkste periode van het jaar. Het dak gaat het er hier af! Iedere nieuwe medewerker wordt in februari al gewaarschuwd. Stagiaires denken dat het zo’n vaart niet zal lopen maar als dan de eerste zonnestralen doorkomen, stijgt de temperatuur binnen en beginnen de nieuwe dames te realiseren dat dit een andere drukte is dan rond de kerst. Met bijna 300 behandelingen per week als toppunt. We zijn echt volledig volgeboekt en werken met een reservelijst voor harsen en pedicure.

De pedicure machines raken oververhit, de wax komt bijna met pallets binnen en flessen nagellak gaan grif over de toonbank. En dan… als iedereen mooie voeten heeft, gladde benen met een sunkissed spraytan glow en een fris huidje, kan ik zelf op vakantie. Vooraf had ik een pedicure, gelcolor en spraytan gepland. De avond voor vertrek heb ik nog net even mijn benen kunnen harsen en heel veel fijne cosmetica in mijn koffer gedaan omdat de behandelingen niet meer lukte (klanten gaan altijd voor). Tja, hoe meer klanten er goed uitzien hoe lastiger het is om zelf alles bij te houden. Maar gelukkig heb ik daar op vakantie alle tijd voor.

Nu de eerste kinderen weer naar school gaan en de rust weer een beetje is teruggekeerd, kan ik aan de slag met de activiteiten van het najaar. Vakantie is geweldig om door te brengen met je gezin en je gedachten te ordenen en nieuwe plannen te maken. Samen met mijn geweldige team hebben we ook dit jaar de zomer weer succesvol overleefd en gaan we leuke trainingen en activiteiten plannen voor het najaar!

X MJ