Laser of IPL: keuzestress!

Stel, je bent schoonheidsspecialist en je wilt je praktijk een nieuwe impuls geven door apparatuur aan te schaffen die je omzet verhoogt en betere resultaten oplevert. Je bent kortom toe aan een vernieuwing van je bedrijf. Vakcollega Peggy Hoek doet persoonlijk verslag van haar ervaringen in het ‘oerwoud’ van apparatuur. Deze keer: laser en IPL.

Dit artikel is bedoeld voor die schoonheidspecialist die eraan zit te denken om IPL en/of laserapparatuur aan te schaffen waarmee overbeharing op adequate wijze behandeld kan worden. Als ervaringsdeskundige zal ik proberen je op weg te helpen en je door het oerwoud van informatie over apparatuur en firma’s heen te loodsen. Want een oerwoud is het! Als je enigszins een leek bent op dit gebied zie je door de bomen het bos niet meer en is keuzestress al snel een feit.

Laat ik voorop stellen dat ik geen enkele binding met een firma heb. Wel heb ik veel kennis over ontharen. Ik geef dus mijn persoonlijke mening, maar met de kennis die ik in huis heb probeer ik een zo’n objectief mogelijk beeld te schetsen. Geen gemakkelijke opgave want als je je inderdaad gaat verdiepen in deze materie is het eerste wat je krijgt bonkende hoofdpijn.