Nieuw: blog van Marie-José

Schermafbeelding 2015-07-02 om 11.15.59Iedere maand zal vakcollega en Beauty Award-winnaar Marie-José Putman een column schrijven voor onze website. Marie-José is eigenaar van Instituut MJ Amsterdam, een beautysalon met twaalf medewerkers op IJburg.

Be careful what you wish for

Op 2 maart heb ik samen met mijn team de Beauty Award 2015 (salon met meer dan 3 medewerkers) gewonnen. Wat een feest! We hadden er zo hard voor gewerkt. Een jaar lang onder een vergrootglas, iedere dag alle puntjes op de i, nieuwe producten, protocollen etc. Maar dan… Meer dan 20.000 views op Facebook, veel nieuwe klanten en heel veel boekingen. Het dak gaat eraf.

Maar hoe regel je dat allemaal? Dag in dag uit een overvolle agenda. De werkdruk loopt niet alleen bij mijzelf op maar ook bij mijn medewerkers. Het was duidelijk dat we op zoek moesten naar een ervaren specialiste om de groei de baas te blijven. Voordat ik een oproep had geplaatst krijg ik een email van een geweldige kandidaat. Toch een beetje eng! To good to be true? Veel positief nieuws rondom je bedrijf op social media zorgt er ook voor dat je de juiste mensen aantrekt. Hoe meer je van jezelf en je medewerkers laat zien, hoe meer mensen zelf kunnen inschatten of ze bij je willen werken. Een dag later krijgen we nog een topkandidaat binnen. Heel… heel soms lopen dingen gewoon vanzelf. Ons team is nu weer op sterkte om de groei bij te houden en ik kan weer aan de slag met de bergen administratie, emails en afspraken die zijn blijven liggen.

Ondernemer is vooruitzien. Voor mij was deze periode vooral reageren op wat mij overkwam. Ik had wel wat reuring verwacht, maar dit was van een totaal andere orde. Ik denk dat je flexibel moet meebewegen, snel moet schakelen en de juiste maatregelen moet nemen. Nooit heb ik spijt gehad van mijn deelname aan de Beauty Award want uiteindelijk komt alles goed.

Marie-Jose Putman – Schut

Eigenaar MJ Amsterdam

Winnaar Beauty Award Beste Beautysalon 2015 (meer dan 3 fte’s)